Káva Tostini pochází nejen ze suroviny prvotřídní jakosti, ale také od schopnosti a know-how, které se podílejí na mísení kávových zrn různého původu. Ty jsou vybrány ručně pod pozorným pohledem jednoho ze spoluzakladatelů společnosti Maxe Tostini, aby bylo možné získat produkt té nejvyšší kvality. Proces pražení se provádí nejmodernějšími technologiemi. Avšak regulace teploty a stupně pražení jsou manuální, aby byla zajištěna úplná kontrola kvality finálního výrobku: dotek řemeslného zpracování, který dělá rozdíl.
Po ukončení procesu pražení se teplota kávových zrn okamžitě snižuje procesem chlazení vzduchem. To umožňuje udržení požadovaného stupně pražení. V této fázi je káva připravena k přemístění do pražírenských sil, kde zůstává po dobu přibližně deseti dnů na zrání. Teprve po tomto zdlouhavém procesu může být káva balena a poslána k zákazníkům, aby potěšila jejich chuťové pohárky.
KÁVA TOSTINI
V sortimentu pražírny TOSTINI najdete prvotřídní kávu pro přípravu pravého italského espresa a to ve formě zrnkové kávy pro domácí i profesionální pákové automaty, velice populární E.S.E. PODy (Easy Serving Espresso) pro domácí přípravu espressa srovnatelné kvality jako v pravé italské kavárně, či mletou kávu pro přípravu kávy v moka konvici, aeropressu či frenchpressu.